FinansWatch

Realkreditten: Selvforstærkende elementer i F1-lov

Selv om Realforeningen generelt har rosende ord til F1-loven, er der stadig hår i suppen. Formand Carsten Nøddebo havde en smule kritik med på foreningens årsmøde.

Adm. direktør i Realkredit Danmark Carsten Nøddebo bød som formand torsdag formiddag velkommen til Realkreditforeningens årsmøde i Operaen i København.

Formandens beretning kommer i som afslutning på et år, der har været turbulent for dansk realkredit. Mest markant er måske den nye F1-lov, der trådte i kraft 1. april.

Carsten Nøddebo roste generelt ændringen, da den skaber klarhed over, hvad der sker, hvis et realkreditinstitut kommer i problemer. Overordnet set er resultatet af loven ”fornuftigt”, sagde formanden, der takkede for et godt samarbejde med lovgiverne.

”Jeg er nødt til at sige, at ”triggeren” ikke ligefrem medvirker til at gøre realkreditproduktet enklere – tværtimod! Samtidig kan den have en uhensigtsmæssig selvforstærkende effekt, og det er et nyt risikoelement i dansk realkredit,” sagde formanden fra talerstolen.

Formanden tilføjede, at man allerede nu godt kan forvente, at udlandet vil købe færre af de korte obligationer som følge af rentetriggeren. Den endelige effekt af loven kendes ikke endnu, men den øgede kompleksitet gavner ikke udlandets interesse,vurderede formanden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs