FinansWatch

Nykredit i massiv ledelsesændring

Direktionen i Nykredit bliver mindre, når to af de øverste chefer ryger på pension. Koncernen laver organisationen om.

Michael Rasmussen er klar med en massiv ledelsesrokade i Nykredit. Koncerndirektørerne Per Ladegaard og Karsten Knudsen går på pension og bliver ikke erstattet, skriver koncernen til fondsbørsen. De to bliver ikke erstattet, og der vil fremover kun være fem direktionsmedlemmer - den ene stilling er ubesat.

Derudover forlader IT-chef Lars Mathiessen samt koncernens kreditchef også skuden, ifølge FinansWatch' oplysninger.

Nykredit rokerer samtidig i måden, koncernen er organiseret på. I stedet for at være opdelt på bank og realkredit, så koncernens kundevendte aktiviteter frem over være delt i to: Retail og wholesale  - altså privatkunder og storkunder.

Koncerndirektør Kim Duus får Wholesale med ansvar for erhvervskunder, Totalkredit, private banking og asset management.

Der ledes efter en ny direktør for retail, og Michael Rasmussen tager selv denne post indtil videre.

Den nye organisation vil være på plads senest 1. maj, mens direktionsmedlemmerne allerede fra 1. marts skifter ansvarsområder. Nykredit beskriver de fem direktørers ansvar således:

  • Koncernchef Michael Rasmussen (CEO) med ansvar for ledelsen af direktionens arbejde samt stabsområderne Strategi, Kommunikation og CSR, Jura samt Intern revision.

  • Koncerndirektør Kim Duus (Wholesale) med ansvar for CIB, Partnere (Totalkredit), Private Banking, Asset Management, Markets og Support.

  • Koncerndirektør NN (Retail) med ansvar for de 55 Nykredit-centre, Nykredit Direkte, Segment Privat, Segment Erhverv samt Nykredit Mægler. Indtil der udpeges en koncerndirektør for Retail, varetager Michael Rasmussen selv ansvaret for området.

  • Koncerndirektør Bente Overgaard (COO) med ansvar for IT, HR, Brands og Marketing, Procurement, Facility Management og Produktion.

  • Koncerndirektør Søren Holm (CFO/CRO) med ansvar for Koncernøkonomi, Kapital og Risiko, Regulering og Rating, Kredit, Finans og Vurdering.

Ændringerne skulle ifølge FinansWatch' oplysninger ikke have noget med Jyske Banks køb af BRF Kredit at gøre. Koncernrokaden har været under opsejling længere tid.

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs