FinansWatch

Politikere: Udskyd F1-lov

Der er ingen grund til at haste loven om flekslån igennem, hvis der er tvivl om rentetriggerens effekt, mener oppositionen.

Brian Mikkelsen

Ordførerer fra Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti opfordrer i Børsen erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen til at sætte loven om tvangskonvertering af flekslån på standby.

"For os er det væsentligt, at Standard & Poor's og andre ratinginstitutioner har tillid til systemet, så derfor er der brug for et lovforslag. Men jeg synes ikke, der er brug for hastværk. Regeringen vil presse det igennem, men der er ingen grund til at presse det igennem Folketinget nu," siger erhvervsordfører for De Konservative Brian Mikkelsen til Børsen.

Også Venstres finansordfører Peter Christensen peger på S&P's holdning som et kardinalpunkt. Hverken ministeriet eller Nationalbanken har offentligt sagt, om der har været drøftelser med S&P løbende.

Loven, der skal fjerne realkredittens refinansieringsrisiko, er allerede udskudt flere gange. Først blev høringsperioden forlænget, og lovens indfasning blev skubbet, så det ikke længere skulle træde i kraft 1. januar, men 1. kvartal 2013 - dele af loven først i 2015.

Siden er fristen for at stille spørgsmål til lovforslaget i forligskredsen udskudt også.

Sass og Rohde forsvarer rentetrigger

Rangvid kritiserer F1-lovens rentetrigger

Sprækker i politisk opbakning til F1-lov

Da ministeren ville redde flekslånet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs