FinansWatch

Sass og Rohde forsvarer rentetrigger

Lars Rohde og Henrik Sass Larsen går begge ind i et forsvar for den omdiskuterede rentetrigger i lovforslaget, som skal fjerne refinansieringsrisikoen i realkreditten.

Lars Rohde | Foto: Carsten Bundgaard

Nationalbankdirektør Lars Rohde skriver i en kronik i Børsen, at der er grund til at så usikkerhed om lovforslaget, der skal fjerne refinansieringsrisikoen i realkreditten. Kronikken kommer i kølvandet på en omfattende kritik af lovforslagets element om et renteloft.

Både Lars Rohde og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen udtrykker i Børsen, at de ikke ser nogen grund til at droppe renteloftet.

"Jeg kan se, at nogle af investorerne vil være glade, hvis der ikke var et renteloft. Det kan jeg da godt forstå, at de er. Til gengæld vil der være en masse boligejere, der ville være meget, meget kede af det. Og i det tilfælde her vil jeg foretrække, at det er boligejerne, der er glade," siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Rentetriggeren er ikke en del af de eksisterende F1-lån, som ellers længe har været boligejernes foretrukne lån. Rentetriggeren betyder, at renten på en F1-obligation maksimalt kan stige 5 procentpoint mellem to refinansieringer. Det giver Nationalbanken mulighed for at forsvare kronen med ekstraordinære rentestigninger uden at frygte, at boligejernes renter stiger uhæmmet.

Rangvid kritiserer F1-lovens rentetrigger

Ratinggigant vejer fordele ved renteloft tungere end ulemper 

Sprækker i politisk opbakning til F1-lov 

Nationalbanken: Lidt omvendt lovgivningsproces 

Hård kritik af Nationalbanken i F1-redning

Da ministeren ville redde flekslånet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs