FinansWatch

Hård kritik af Nationalbanken i F1-redning

Henrik Sass Larsen gav realkreditsektoren 12 timer til at regne på F1-redning. Men da sektoren mødte frem med input, havde Nationalbanken og ministeren allerede lavet pressemeddelelsen.

Foto: Panduro Jens Jyllands-Posten

FinansWatch bringer i dag en såkaldt ”longread” om det, der i offentligheden er blevet kaldt for ”redningen” af de populære F1-lån. I den lange fortælling, som der er link til i bunden af denne artikel, står det klart, at Nationalbankens oprindelige udspil, i forhold til at redde de danske F1-lån, indeholdt store mangler.

Det helt store problem var, at Lars Rohde, som var hovedmanden bag redningsforslaget, ikke havde taget passende højde for, hvordan professionelle investorer ville reagere, hvis de stod med en obligation i hånden, der med ét kunne forvandles fra et 1-årigt papir til en obligation med en løbetid på 30 år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs