FinansWatch

DLR indfrier for 1 mia. kr. statslige hybrider

Finanstilsynet har sagt god for, at DLR i morgen skærer i sin kapitalbase ved at betale staten 1 mia. kr. tilbage. Solvensen dykker 0,4 procentpoint som følge af manøvren. (Opdateret)

DLR Kredit foretager i morgen en kapitalmanøvre, der betyder, at den statslige involvering i landbrugets realkreditinstitut bliver markant mindre.

I en meddelelse til fondsbørsen skriver DLR, at man vil indfri statslig hybrid kernekapital for 1 mia. kr. - en manøvre der efterlader staten med en tilbageværende eksponering i DLR på 1 mia. kr. I alt havde staten nemlig købt hybrid kernekapital for 2 mia. kr. i DLR, en mængde der altså i morgen bliver halveret.

DLR supplerede kapitalbasen med de statslige hybrider medio 2009, i forbindelse med vedtagelsen af Bankpakke II.

"Den delvise indfrielse af 1.000 mio. kr. vil ske med provenuet fra aktieudvidelsen den 4. september 2013 samt egne midler, idet DLRs solvens efter aflæggelse af regnskabet for 2. kvartal 2013, inklusive overført overskud, udgør 12,6 pct. DLRs solvens vil efter indfrielsen udgøre 12,2 pct. Den delvise indfrielse sker med Finanstilsynets forudgående tilladelse," skriver DLR.

 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs