FinansWatch

S&P advarer mod afdragsfri lån

Ratingbureauet S&P offentliggør i dag en kraftig advarsel om at de afdragsfri boliglån risikerer at destabilisere hele det danske obligationsmarked. Det skriver Berlingske Business.

Boligmarkedet boligskilt Nybolig villa til salg
Foto: AXELSEN SANNE VILS

Realkreditselskaber bør allerede nu tage ens nak med de boligjere, hvis afdragsfri lån udløber i 2020, mener S&P der advarer om risiko for mange flere tvangsauktioner. Det skriver Berlingske Business.

"Vi ser ikke lånetypen som specielt kritisk. Men den kan være kritisk, hvis man anvender den forkert, og her gør vi opmærksom på, at nogle af låntagerne ikke vil være i stand til at få et nyt afdragsfrit lån, hvis vi kigger på de huspriser vi har i øjeblikket," siger Casper Rahbek Andersen, direktør i S&P til avisen.

Han anbefaler derfor, at selskaberne allerede nu tager kontakt til de kunder, som om få år skal til at betale afdrag på deres lån for første gang, men som allerede nu ser ud til at få problemer med dette.

"Vi siger, at dette behøver ikke at være et problem, men det kan være et problem. Derfor er det efter vores mening vigtigt, at man udviser rettidig omhu og forbereder sig i tide. Vi skal ikke blande os i det danske realkreditmarked. Men man kunne jo udvise rettidig omhu ved, at udstederne tager fat i de kunder, som er under vand - det kan man se allerede nu, om de er - og taler om en løsning i stedet for at vente til 2020," siger Casper Rahbek Andersen til Berlingske.

Rohde: Lad de afdragsfrie lån passe sig selv

Rentebombe under husejere

Svenskere 140 år om at betale boliglån

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere