FinansWatch

Trafiklys på vej til boliglån

De forskellige former for boliglån skal fra efteråret klassificeres ud fra samme trafiklysprincip som investeringsprodukter. Det meddeler Erhvervs- og Vækstministeriet.

Foto: Ringkjøbing Landbobank

Den markante produktudviking indenfor boliglån gør det nødvendigt at risikoklassificere de mange forskellige typer lån.

Erhvervs- og vækstministriet vil fremover bruge den samme trafiklys-mærkning på realkredit- og andre boliglån, som der bruges på invesetringsprodukter.

"Forbrugernes største og vigtigste lån er oftest boliglånet. De seneste 10-15 år er der sket en betydelig produktudvikling inden for lån til boliger, og de tilknyttede risici varierer fra lån til lån. Det står ikke altid klart for forbrugeren, hvilke konsekvenser der er forbundet med de forskellige boliglån. Det er vigtigt, at der skabes større klarhed og gennemsigtighed om risikoen ved forskellige boliglån. Regeringen vil derfor indføre en ordning med risikoklassificering af boliglån," skriver ministeriet i en redegørelse om kommende forbrugerpolitiske tiltag og fortsætter:

"Med ordningen risikoklassificeres alle typer låne- og kredittilbud med pant i fast ejendom for mindst 100.000 kr. som enten rød, gul eller grøn. Låntagerne vil derved nemt kunne danne sig indtryk af risiciene ved de forskellige låneprodukter."

Reglerne træder i kraft til efteråret, skriver ministeriet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere