Erhvervsminister: Realkreditinstitutter bør overveje niveau på gebyrsatser

Tiden er en anden, end den var i 2017, og derfor bør realkreditinstitutterne overveje, om gebyrsatserne ligger på det rigtige niveau, mener erhvervsminister Morten Bødskov (S). 
Foto: Gregers Tycho
Foto: Gregers Tycho
af NIKOLAJ HARDING

I lyset af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens årlige realkreditredegørelse, der ifølge Berlingske viser, at bidragssatserne, som lyder på flere tusind kroner om året, nu er ”unødvendige”, kalder erhvervsminister Morten Bødskov (S) på selvransagelse hos de danske institutter. 

”Jeg synes, at den bør give anledning til, at realkreditinstitutterne overvejer, om gebyrsatserne er på det rigtige niveau. For helt grundlæggende er tiden en anden, end den var i 2017,” lyder det fra Morten Bødskov i et skriftligt svar til mediet. 

Ifølge redegørelsen har man realiseret de krav, man fik fra EU frem mod 2032, der førte til, at satserne blev indført, men på trods af det er de ikke blevet sænket.

Morten Bødskovs udtalelse bliver bakket op af Morten Bruun Pedersen, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, som mener, at behovet for at opretholde de høje bidragssatser ikke længere er tilstede. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også