FinansWatch

Økonom: Stor amerikansk renteforhøjelse kan give lavere danske boligrenter

Danske boligrenter kan muligvis reagere ved at gå kontra, hvis den amerikanske central bank i aften sætter renten mærkbart op.

De danske boligrenter kan blive påvirket af aftenens rentemelding fra den amerikanske centralbank. | Foto: Jens Dresling

Overrasker Federal Reserves chef, Jerome Powell, i aften og sætter renten op med 1 procentpoint, kan det give lavere boligrenter i Danmark i morgen.

Det vurderer Sune Malthe-Thagaard, der er chefanalytiker i Totalkredit, i en kommentar onsdag.

”Det skyldes, at markederne kan begynde at spekulere i øget risiko for en så markant nedgang i væksten og dyb recession, at renterne snart skal ned igen,” skriver han.

Markedsforventningerne peger på 83 pct. sandsynlighed for en renteforhøjelse på 0,75 procentpoint, mens 17 pct. for en rentestigning på 1 procentpoint.

Et meget stort renteløft ventes ifølge chefanalytikeren at udløse stor nedgang i væksten. Det betyder, at centralbankerne vil blive nødt til at sænke renterne igen inden for kort tid for igen at sætte gang væksten.

”Vi er et sted i øjeblikket, hvor centralbankernes pengepolitik i den grad tager kraft ud af efterspørgslen for at sætte inflationen skatmat. Men tager centralbankerne for dristige rentetræk mod inflationen, så kan det betyde, at markederne frygter, at det er væksten, der bliver sat skatmat,” skriver han.

Det vil derfor være det samlede indtryk af aftenens rentemøde, der vil sætte sig i forventningerne hos investorerne på de finansielle markeder.

Rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank kommer klokken 20.00 dansk tid.

Stigende renter dræber interesse for afdragsfrihed

Laveste antal bolighandler i otte år og større prisnedslag: Nykredit spår prisfald

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs