FinansWatch

Interessen for boligkøb daler

Antallet af boliger til salg er steget 8 pct. i den seneste måneder, og i forhold til starten er marts er der nu 24 pct. flere boliger til salg.

Foto: Michael Hansen/Ritzau Scanpix

Der er kommet omkring 3143 flere ejendomme på det danske boligmarked, end tilfældet var for en måned siden, og antallet af villaer og rækkehuse til salg ligger 8 pct. højere ved indgangen til juli end måneden før, oplyser Boligsiden.dk.

I en kommentar til udviklingen siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit:

.“Det stigende udbud skyldes ikke, at køberne vælter frem, men derimod at interessen for at købe ejerbolig er faldet. Tal for forbrugertilliden viser, at mange familier er bekymrede for fremtiden, og derfor er det naturligt, at særligt førstegangskøberne vælger at se tiden lidt an.”

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, er der sket en samlet stigning i boligudbuddet på knap 9 pct., og heraf er antallet af huse til salg er steget med 11,6 pct.. I forhold til marts, hvor udbuddet af huse var på det laveste niveau siden 2015, er det samlede antal villaer og rækkehuse til salg nu 24 pct. højere. I alt var der 39.030 ejerboliger til salg ved indgangen til juli.

”Under corona blev der gjort et stort indhug i antallet af huse til salg, og det har længe været ventet med den stigning i udbuddet, vi ser netop nu. Men når det er sagt, hører det også med til det samlede billede, at trods de nylige stigninger, ligger det samlede udbud af huse fortsat på et lavt niveau, når vi ser udviklingen i et historisk perspektiv,” forklarer Kasper Fredløv Sonberg, boligøkonom hos Boligsiden.

Således er det nuværende niveau for antal huse til salg 32 procent lavere end på samme tidspunkt i 2016, hvor udbuddet nåede det højeste niveau i perioden tilbage til 2015.

Bankers recessionsfrygt vokser: ”Det er en ulykke i slowmotion”

Nordjyske Totalkredit-kunder har størst appetit på konverteringer til variabel rente

Danske Banks andelsbolig-sats del af større plan: ”Det er jo alment kendt, at banken historisk har mistet kunder”

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs