FinansWatch

Feds Bullard: Dobbelte renteløft på næste møder er ”god plan”

Chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i St. Louis, James Bullard, bakker op om formandens udmelding.

Foto: Edgar Su/REUTERS / Ritzau Scanpix

James Bullard, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves, Feds, afdeling i St. Louis, støtter bankens formand Jerome Powells melding om, at dobbelte renteløft på møderne i bankens ledelse i juni og juli vil være den rette vej at gå.

”Formanden har sagt, at det ser ud til, at vi er på kurs mod 50 basispoint de næste, kommende møder,” sagde James Bullard tirsdag ifølge Bloomberg News.

”Jeg tror, vi for nu har en god plan.”

Federal Reserve har allerede hævet sin rente to gange i år, med henholdsvis 25 og 50 basispoint på rentemøderne i marts og i maj. Den toneangivende fed funds rate ligger nu i 0,75-1,00 pct.

I marts indikerede bankens ledelse, at renten vil slutte året i 1,875 pct., og at den ville ligge 1,00 pct.point højere et år senere.

James Bullard har tidligere nævnt, at renteløft på 75 basispoint kunne komme på tale, men i forrige uge slog Jerome Powell fast, at det ikke var noget, banken ”aktivt” overvejede.

Tidligere i år talte James Bullard for 50 basispoint allerede på mødet i marts, hvilket han faktisk også som den eneste af ledelsesgruppens medlemmer stemte for.

Feds Powell: Parat til rente over neutral, hvis nødvendigt

T-bond: Kina sendte renten ned før Fed-talere på tapetet tirsdag

Amerikansk centralbankchef får lov at blive fire år mere på posten

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs