FinansWatch

Tysk storbank ser mulighed for mere aggressiv ECB end ventet

Ifølge Commerzbank, der ser tilpas mange usikkerhedsmomenter i verden lige nu, kan ECB være nødsaget til at hæve renten igen.

Foto: Commerzbank/PR

Den Europæiske Centralbank (ECB) kan meget vel blive nødt til at hæve renten endnu mere aggressivt end ventet i markedet for at bekæmpe den høje inflation, der hersker lige nu.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Commerzbank, der ser tilpas mange usikkerhedsmomenter i verden lige nu, til at udfaldsrummet for ECB er ret stort.

Lige nu er forventningerne i markedet allerede en række renteforhøjelser fra ECB . men kun til et niveau på lige over 1 pct.

”I sidste ende bliver ECB formentlig nødt til at hæve sine renter mere markant,” siger Jörg Krämer, der er cheføkonom hos Commerzbank, i et analysenotat ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

Han peger på, at det også kan ende med, at centralbankerne - herunder ECB - får inflationen under kontrol, men det vil afhænge af flere ting - blandt andet at krigen i Ukraine ikke udvikler sig yderligere i negativ retning.

”Inflationen kan falde midlertidigt det kommende år, hvis Ukraine-krigen ikke eskalerer, og energipriserne falder lidt tilbage igen,” skriver Jörg Krämer.

Næste rentemøde hos ECB er torsdag den 9. juni.

Rentestigninger skaber gældsbekymringer i Sydeuropa

Finansministeriet: Rekordhøj udlånsvækst kan bremses af stigende renter

Finanstilsynet udstedte sidste år mere end 800 påbud

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs