FinansWatch

Realkredit Danmark ser svagt positivt marked

Ifølge tal fra Realkredit Danmark viser årets første kvartal positive takter på markedet for investerings- og erhvervsejendomme, omend tempoet er stilnet en smule af, lyder det fra chefanalytiker.

Status på detail over hele landet er endt i kategorien "neutral," idet udviklingen er bremset op, fremgår af analysen. På billedet er gågaden i Odense. | Foto: Brian Karmark/ERH

Markedet for investerings- og erhvervsejendomme fortsætter i årets første kvartal med gode takter, omend tempoet er gået lidt ned, når man sammenligner med fjerde kvartal sidste år.

Det fremgår af Danske Banks realkreditvirksomhed, Realkredit Danmarks, seneste rapport ”Temperaturmåling på investerings- og erhvervsejendomme i 1. kvartal.”

Således placeres det overordnede signal for bolig i kategorien ”svagt positiv,” hvilket er det samme som fjerde kvartal i 2021.

Markedet for detailhandel placeres i kategorien ”neutral.”

Kontor

Både Covid-19 og den stigende rente påvirker økonomien negativt, men det til trods, fik dansk vækst en god start på 2022, lyder det i målingen. Særligt trak transaktionsvolumen op i regnestykket.

Meget tyder på, at Dansk økonomi er tilbage på samme væksttrend, som gjaldt inden Coronavirus.

Antallet af ledige kommer stadig tættere og tættere på et historisk lavt niveau, lyder det fra Realkredit Danmark. | Foto: DANMARKS STATISTIK
Antallet af ledige kommer stadig tættere og tættere på et historisk lavt niveau, lyder det fra Realkredit Danmark. | Foto: DANMARKS STATISTIK

”Det positive signal er fortsat understøttet af den positive udvikling på arbejdsmarkedet. Der er en udbredt mangel på arbejdskraft inden for store dele af dansk økonomi,” lyder det i analysen.

Det samlede signal for kontor endte i kategorien ”positiv,” og det er særligt drevet af den høje fremgang i beskæftigelsen, uddyber chefanalytiker i Realkredit Danmark Mark Maack Gibson.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, EjendomsWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs