FinansWatch

Tilsynsdirektør frygter "ret giftig cocktail" ved afdragsfrie lån

“Den her situation behøver ikke gå galt, men hvis det går galt, så synes jeg ikke, at det er rart at tænke på det backlash (tilbageslag red.), som den finansielle sektor får, og det backlash, som nogle privatpersoner får i relation til, at de bliver tvunget ud af deres hjem,” siger Jesper Berg.

Direktør i Finanstilsynet, Jesper Berg. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Det er en ”ret giftig cocktail”, hvis boligpriserne falder som følge af stigende renter samtidig med, at lange, afdragsfrie lån vinder udbredelse. Det siger direktør i Finanstilsynet, Jesper Berg, til Børsen.

Falder boligpriserne nemlig så meget, at lånet overstiger 60 pct. af boligens værdi, kan det betyde tvangsafdrag. Det kan få betydning for flere og flere boligejere, da langt flere vælger netop afdragsfrie lån.

“Den her situation behøver ikke gå galt, men hvis det går galt, så synes jeg ikke, at det er rart at tænke på det backlash, som den finansielle sektor får, og det backlash, som nogle privatpersoner får i relation til, at de bliver tvunget ud af deres hjem,” siger direktør i Finanstilsynet, Jesper Berg, til Børsen.

Til mediet fortæller direktør i Realkredit Danmark imidlertid, at boligejere, der gør brug af 30-årige afdragsfrie lån, har stor friværdi, ligesom økonomien også stresstestes.

Jesper Berg har tidligere kaldt udbredelsen af boliglån med lang afdragsfrihed for ”ubehagelig”.

Bankdirektører med dyster forudsigelse: Ruster sig til fald i boligpriserne

Boligrenternes niveau tæt på sit højeste i mere end seks år

Afdragsfrie lån i vækst - realkreditinstitut er ikke bekymret

Realkreditinstitutter oplever godt gang i opkonverteringer

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs