FinansWatch

Antallet af tvangsauktioner stiger, men ligger stadig lavt

Fra februar til marts er antallet af tvangsauktioner steget. Niveauet er stadig lavt historisk set.

Flere ejendomme er røget på tvangsauktion i marts. | Foto: Jens Dresling

I marts er et stigende antal huse røget på tvangsauktion.

Trods stigningen er det historisk set stadig et lavt antal huse, der ender med at ryge på tvangsauktion.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

En tvangsauktion er en offentlig auktion over for eksempel et hus, hvis man ikke betaler af på lån med sikkerhed i huset.

Betales der ikke til tiden, kan långiveren gå til fogedretten for at få boligen solgt på tvangsauktion og få pengene den vej.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at der i marts har været 106 tvangsauktioner. Det er 14 procent flere end de 93, der var i februar.

Tæller man antallet af tvangsauktioner i første kvartal 2022 sammen, har der i alt været 308. Det er på niveau med fjerde kvartal 2021, hvor der var 310 tvangsauktioner.

De seneste måneders tvangsauktioner ligger på et lavt niveau historisk set. For ti år siden kunne der eksempelvis være op mod i underkanten af 500 tvangsauktioner om måneden.

I Arbejdernes Landsbank siger privatøkonom Brian Friis Helmer, at de seneste tal for tvangsauktioner føjer sig til en række bomstærke nøgletal, som præger det danske boligmarked.

”Boligejerne er da også solide og velpolstrede med høje formuer og stor jobsikkerhed.”

”Den høje aktivitet på boligmarkedet kombineret med prisstigninger gør det samtidig lettere at sælge boligen i fri handel, såfremt der skulle opstå problemer med at betale terminen,” siger han i en kommentar.

Brian Friis Helmer forventer, at antallet af tvangsauktioner vil fortsætte med at ligge på et meget lavt niveau i den kommende tid.

Men stigende energipriser og dyrere priser på fødevarer kan komme til at gøre ondt i budgetterne og presse visse boligejere, siger han.

Samlet set har prisstigningerne i Danmark ramt det højeste siden 1989.

Antallet af tvangsauktioner forbliver på lavt niveau

Tvangsauktioner i realkreditten ligger historisk lavt

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs