FinansWatch

Boligrenternes niveau tæt på sit højeste i mere end seks år

På blot tre måneder er renten på det gængse fastforrentede realkreditlån gået fra at hedde 1,5 pct. til nu at være 3 pct.

Danske boligkøbere skal vænne sig til højere renter. | Foto: Emil Agerskov

De seneste måneder har budt på markante rentestigninger på boligmarkedet, og den pil er fortsat på vej op mandag, hvor der i skrivende stund er hugget mere end 0,5 kurspoint af de 30-årige fastforrentede realkreditlån.

Det afdragsfrie 3 procentslån sluttede fredagen i en gennemsnitskurs på 99, mens det i øjeblikket har en kurs på 98,5.

Det skriver privatøkonom hos Arbejdernes Landsbank Brian Friis Helmer i en kommentar.

"De danske boligrenter fortsætter himmelflugten og er nu kun et mulehår fra at være det højeste i mere end 6 år. Sidst der var et 3 procentslån på menuen til de øjeblikkelige kurser var i februar 2016, og det sætter i den grad den seneste tids stærkt stigende renter i relief. Vi er på blot tre måneder gået fra en rente på 1,5 pct. til 3 pct. på et fastforrentet lån, og med den allerseneste udvikling er duften af helt nye 3,5 procentslån taget til," skriver Brian Friis Helmer.

For lidt over et år siden var renten på et fastforrentet lån helt nede i 0,5 pct., og det er så nu kravlet på 3 pct. Det betyder de facto, at det er blevet 1600 kr. dyrere om måneden at låne 1 mio. kr. afdragsfrit. Det kan blive en stor hæmsko for visse boligsøgende, skriver Brian Friis Helmer.

Hver femte boligejer har ikke forberedt sig på rentestigninger

Finanstilsynet langer påbud ud til Nykredit Bank for "unødig kompleks" indretning af ledelsen 

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs