FinansWatch

Tvangsauktioner i realkreditten ligger historisk lavt

I december var der så få tvangsauktioner i realkreditten, som man ikke har set siden 2006.

Få boliger kommer under tvangsauktionshammeren for tiden. | Foto: Colourbox

De seneste tal for tvangsauktioner af boliger er blevet offentliggjort, og i december var der 99 tvangsauktioner, når man sæsonkorrigerer tallene. Det skal sammenlignes med henholdsvis 104 og 105 i oktober og november.

"Antallet af tvangsauktioner faldt i december i forhold til måneden før, og ligger i det hele taget historisk lavt. Med 1402 tvangsauktioner er 2021 det år med færrest tvangsauktioner siden 2006 – og alene siden 2020 er der sket et fald på 34 procent," siger Bo Sandberg, bolig- og skatteøkonom i Dansk Industri, i en pressemeddelelse.

Ifølge Mikkel Høegh, der er boligøkonom og afdelingsdirektør i Jyske Bank, siger det noget om, at der er gang i salget af boliger for tiden.

"Dagens tal vidner således om, at vi har et boligmarked, hvor alt stort set har kunnet sælges igennem en periode. Der er således ikke været mange ejendomme, der ikke har kunne sælges i almindelig fri handel," skriver han i en analyse.

Han forventer heller ikke, at tvangsauktionerne kommer til at stige mærkbart i den nærmeste fremtid, selv om stigende energipriser især kan ramme de økonomisk mest udsatte boligejere.

"Boligejerne har generelt en robust økonomi, og vi må forvente, at energipriserne om nogle måneder begynder at falde tilbage igen. Det er således en noget længere proces at gå på tvang end nogle måneder med smalhals," skriver Mikkel Høegh.

Jyske Realkredit-direktør: Man skal virkelig passe på med indgreb på boligmarkedet

Antallet af tvangsauktioner forbliver på lavt niveau 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs