FinansWatch

Landdistrikter: Forslag om boliglån er med til at løse problemer

Regeringens forslag om statsgaranti er en medvirkende faktor til at løse problemer på landet, siger formand.

Foto: Jens Dresling

Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over et forslag fra regeringen, der skal gøre det lettere at købe hus uden for byerne.

"Vi har kæmpet for at finde løsninger på de boligfinansieringsudfordringer, som er i mange landdistrikter," siger Steffen Damgaard, der er formand i Landdistrikternes Fællesråd.

Forslaget vil gøre det muligt at få statsgaranti på størstedelen af den del af boliglånet, der ligger mellem 60 og 90 procent af boligens værdi for ejerboliger.

Boligen skal dog have en kvadratmeterpris på under 8000 kroner eller ligge i et postnummer, hvor gennemsnitsprisen er derunder.

Forslaget er blevet omtalt i Avisen Danmark og præsenteres af erhvervsminister Simon Kollerup (S) fredag klokken ti i Ejby på Fyn.

Steffen Damgaard ser forslaget som en medvirkende faktor til at løse problemerne med at få folk til at flytte ud af byerne.

"Det er med til at kickstarte de udfordringer, der er med boligfinansiering i landdistrikterne."

"Man skal se det sammen med de langsigtede løsninger om bedre rammevilkår for at bosætte sig, have arbejde og et familieliv på landet," siger han.

Ifølge Erhvervsministeriet vil forslaget betyde, at omkring 200 postnumre omfattes af muligheden for at få statsgaranti til finansiering af boligkøb.

Regeringen klar med lovforslag om lån på landet 

Bagermester er Langelands eksempel på bankers udkantsforskrækkelse 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs