FinansWatch

Danskernes lave konverteringslyst koster gebyrindtægter

Lysten til at indfri sit boliglån for at optage et nyt er historisk lav i øjeblikket. Stigende renter har ført boligejerene ind i et limbo, hvor det lige nu hverken kan betale sig at konvertere op eller ned. For banker og realkredit kan det betyde færre indtægter.

Rentestigninger har betydet, at konverteringsfidussen er forsvundet for mange danske boligejere. Det kan koste på gebyrindtægter hos banker og realkredit. | Foto: Jens Dresling

Der er udsigt til, at ganske få boligejere i løbet af de kommende dage vil opsige deres boliglån med det formål at konvertere ned i rente.

Ifølge en analyse lavet af Totalkredit er forventningen, at kun boliglån for mellem 12 og 15 mia. kr. ventes at være blevet opsagt, når opsigelsesfristen er passeret om to uger. Det er det laveste niveau siden 2016, hvor der på en enkelt termin kun blev opsagt lån for 11,7 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs