FinansWatch

Erhvervsminister ville have "det bedste afsæt" for statsligt låneindgreb – men afviser grundig gennemgang

Simon Kollerup har brugt en postkasse med henvendelser fra borgere som løftestang for at foreslå en statsgaranti på boliglån i landdistrikter. Det er dog uklart, om afsenderne har fået afslag på lån, fordi de bor på landet. Bankerne må ikke se henvendelserne for at vurdere afslagene, og aktindsigt i anonymiseret form giver ufuldstændigt indblik i deres karakter.

Postkassen "Lån på landet" skulle give erhvervsminister Simon Kollerup det bedste afsæt for at løse problemerne med at låne penge på landet. Men han vil ikke bane vejen for en grundig gennemgang af henvendelserne. | Foto: Philip Davali

Mens et statsligt indgreb på markedet for boliglån i Danmarks landdistrikter nærmer sig, står en vigtig del af grundlaget fortsat hen i det uvisse for offentligheden.

Det handler om postkassen "Lån på landet", hvor erhvervsminister Simon Kollerup (S) har modtaget henvendelser fra borgere, der i egen optik bekræfter ham i, at der er noget galt med den finansielle sektors villighed til at yde lån til en bolig, når den ligger på landet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs