FinansWatch

Hundredvis af postnumre falder under foreslået grænse for statsgaranti på realkreditlån

Finanstilsynet har regnet på boligpriserne i perioden 2015-2019, og tallene viser, at postnumre vidt og bredt vil blive omfattet, hvis foreslået statsgaranti på realkreditlån bliver til virkelighed.

Erhvervsmininster Simon Kollerup (S) har foreslået en statsgaranti på en del af realkreditlånet som en vej til at gøre det nemmere at købe bolig i landdistrikter. | Foto: Emil Agerskov

Hvis gennemsnitsprisen for en kvadratmeter bolig i et postnummer er under 8000 kr., så skal der kunne stilles en statsgaranti på den yderste fjerdedel af realkreditlånet. Sådan lød et forslag, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) stillede i maj.

Og hvis den tanke bliver til virkelighed, vil boliger i hundredvis af postnumre rundt om i landet blive omfattet af ordningen. Det fremgår af et svar til Folketingets Erhvervsudvalg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs