FinansWatch

Indgreb eller ej: Armlægning om boligmarkedet er landet på regeringens bord

En anbefaling af indgreb på boligmarkedet kom i juni fra Det Systemiske Risikoråd, og det har regeringen ikke tænkt sig at følge, lød det fra erhvervsministeren. Også Finans Danmark afviser behov for indgreb, men vil holde øje med udviklingen på flere fronter.

Ane Arnth Jensen er viceadm. direktør i Finans Danmark | Foto: PR/Finans Danmark

Skal der gøres noget for at dæmpe udviklingen i boligprisen? Hvis man spørger bl.a. Nationalbanken og Det Systemiske Risikoråd, så er svaret ja, mens svaret er det stik modsatte, hvis spørgsmålet stilles til bl.a. regeringen og Det Økonomiske Råd.

Netop regeringen er tvunget til at tage stilling til spørgsmålet. Det sker, efter Det Systemiske Risikoråd i juni anbefalede en begrænsning af adgangen til afdragsfrie lån. Regeringen skal inden for tre måneder – det vil altså sige i september – enten følge rådets henstilling eller gøre rede for, hvorfor den ikke vil følge anbefalingen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Danskernes tilfredshed med bankerne daler

Kundernes tilfredshed med bankerne falder igen, viser ny tilfredshedsmåling fra analysehuset Epsi Rating Danmark. Banker lever ikke op til kunders ønske til samarbejdsniveau og støtte, siger landechef i Epsi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs