FinansWatch

Lars Rohde er uforstående over for modstand mod indgreb på boligmarkedet

Nationalbankens direktør mener, det giver god mening at lægge en dæmper på prisudviklingen på boligmarkedet – en tanke, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) har fejet af bordet.

Lars Rohde, direktør for Nationalbanken. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Lars Rohde, direktør for Nationalbanken og formand for Det Systemiske Risikoråd, er "lidt uforstående" over for den modstand, som risikorådets anbefaling om at begrænse adgangen til afdragsfrie lån har mødt. Det siger han til Børsen.

"Jeg vil hellere have et meget moderat prisfald nu end et stort prisfald senere. Vi ved, at det kan have destabiliserende effekt på hele makroøkonomien, og at forbrugerne bliver bange. Nu har vi over det seneste år haft i runde tal 15 pct. prisstigning på boliger, så selvom der skulle være en svag afmatning i det, så kunne vi nok også leve med det," siger Lars Rohde til Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs