FinansWatch

Hver tredje nyudlån vil blive ramt af forslag fra risikoråd

Det er særligt yngre boligkøbere, som vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at lægge bånd på afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Knap en tredjedel af nyudlånet bliver omfattet af et forslag fra Det Sytemiske Risikoråd, hvis det altså bliver til virkelighed. Det viser tal, som rådet har præsenteret tirsdag.

Forslaget lyder, at låntagere, der har en belåningsgrad over 60 pct., ikke kan optage afdragsfrie lån. Ifølge tal fra Det Systemiske Risikoråd gik 73 pct. af nyudlånet i 2020 til låntagere med en belåningsgrad på over 60 pct. Og af de 73 pct. optog 44 pct. lån med afdragsfrihed. Det vil sige, at omtrent 32 pct. af det samlede nyudlån i 2020 ville være blevet ramt af risikorådets forslag, hvis det havde været gældende sidste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs