FinansWatch

Mindre andel af realkreditobligationer er på udenlandske hænder

Udenlandske investorer har ganske vist øget investeringerne i danske fastforrentede realkreditobligationer i løbet af første kvartal, men procentuelt er udlandets andel faldet.

Omkring en tredjedel af de obligationer, der ligger bag fastforrentede realkreditlån, er ejet af udenlandske investorer, viser en opgørelse fra Totalkredit. | Foto: Thomas Borberg

Udenlandske investorer tegnede sig ved udgangen af første kvartal for 33,4 pct. af det samlede danske realkreditudlån med fast rente – 1,1 procentpoint lavere end ved udgangen af 2020. Det skriver Totalkredit i en kommentar.

I kroner og øre øgede de udenlandske investorer ganske vist beholdningen med 4,2 mia. kr. Men samtidig steg det samlede realkreditudlån med fast rente langt mere – 57,7 mia. kr. – og dermed faldt den udenlandske ejerandel målt i procent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs