FinansWatch

Økonomer: Udsigt til konverteringsbølge på over 50 mia. kr.

Der kan være en større bølge af lånekonverteringer på vej, lyder det fra flere økonomier.

Der er lagt op til masser af lånekonverteringer i den kommende tid. Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Ved udgangen af sidste uge nåede de foreløbige indfrielser op på 16,7 mia. kr., hvilket var en stigning på lidt mere end 4 mia. kr. fra ugen før, viser nye tal fra de danske realkreditinstitutter.

Dermed er de foreløbige indfrielser på næsten samme niveau som op til fristerne i juli og oktober sidste år, der endte med to mindre konverteringsbølger. Endnu en kan være på vej, vurderer Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

"Der er fint gang i konverteringerne allerede, og vi går endnu en opsigelsesfrist i møde, hvor der er potentiale til, at en nogenlunde konverteringsbølge kan være i sigte. Med det nuværende renteniveau forventer vi, at konverteringsbølgen kommer til at være på den gode side af 50 mia. kr., og derfor vil kunne måle sig med konverteringsaktiviteten ved de seneste to opsigelsesfrister," skriver han.

De seneste to konverteringsbølger endte på henholdsvis 56 og 63 mia. kr.

Også hos Totalkredit vurderer chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard, at der vil komme en "ganske pæn lille konverteringsbølge" på mellem 50 og 60 mia. kr.

"Med kurser på 0,5-procentlånet, der har svinget på begge sider af 98 på det seneste, bør boligejerne sidde på kanten af stolen. Det gælder især de boligejere, der har et 1,5-procentlån. De bør nemlig være klar til at slå til og overveje en konvertering, hvis kursen på 0,5-procentlånet igen kommer over kurs 98. Dem med et 2-procentlån kan godt allerede ved de nuværende kurser overveje at lægge om og sikre sig en historisk lav rente i al den tid, de har lånet," skriver han.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere