FinansWatch

Realkreditselskaber vil finansiere mere grøn energi

Både Nykredit og Realkredit Danmark mener, at realkreditfinansiering af vedvarende energi står foran sit store gennembrud, skriver Børsen.

Foto: Mathias Svold

Nykredit og Realkredit Danmark vil bruge realkreditlån til at finansiere udbygningen af vedvarende energi og grøn omstilling, skriver Børsen.

I dag er det stort set ikke lykkedes at bruge realkreditlån til at finansiere udbygningen af sol og vindenergi, men ifølge de to realkreditselskaber står realkreditfinansiering af vedvarende energi står foran sit store gennembrud.

"Renterne på danske realkreditlån er som bekendt meget lave – også i en international sammenhæng. Realkredittens fokus er pr. definition langsigtet, og det er en stor fordel for energiprojekter, der typisk også er meget langsigtede," siger Tonny Thierry Andersen, direktør i Nykredit, til Børsen.

Nykredit annoncerede i sidste uge, at man har givet grønt lys til det første projekt nogensinde, hvor opførelsen af solcelleparker sker med realkreditlån, der dog ikke er finansieret af en decideret grøn obligationsserie.

CIP gør klar til mere havvind: "Det kommer til at gå hurtigt i Asien"

Pensionsselskab skyder over 350 mio. kr. i grønne obligationer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs