FinansWatch

Finans Danmark tilfreds med skatteudskydelse

Danskerne får god tid til først at vænne sig til nye ejendomsvurderinger, inden det nye boligskattesystem træder i kraft fra 2024, vurderer viceadministrerende direktør i Finans Danmark, Ane Arnth Jensen.

Viceadministrerende direktør i Finans Danmark Ane Arnth Jensen | Foto: BUNDGAARD CARSTEN/ERH

I brancheforeningen Finans Danmark hilser viceadministrerende direktør Ane Arnth Jensen udskydelsen af ejendomsvurderinger og boligskat velkommen. Skatteminister Morten Bødskov (S) kunne tidligere i dag fortælle at implementeringen af det nye boligskattesystem er "urealistisk" at nå til 2021, som det ellers var planen.

"Det allervigtigste for os er, at når vi skal have et nyt vurderingssystem, så skal det også være retvisende. Det må gå forud for alt andet," siger Ane Arnth Jensen og glæder sig samtidig over, at udskydelsen levner god tid mellem de nye ejendomsvurderinger lander, til den første nye boligskat skal betales.

Først i 2024 træder den nye boligskat i kraft, men fra 2020 til 2022 modtager danskerne de længe ventede ejendomsvurderinger. Systemet for ejendomsvurderinger blev suspenderet tilbage i 2013 efter massive problemer.

"Vi har jo ikke lod og del i, hvor hurtigt ejendomsvurderingerne bliver færdige. Men vi har hele tiden argumenteret for, at der skal være en rum tid mellem de nye ejendomsvurderinger og indførelsen af den nye boligskatskat. Nu sker der en udskydelse af begge ting, men boligejerne får en rum tid til at tage bestik af, hvad de nye vurderinger kommer til at betyde," siger viceadministrerende direktør i Finans Danmark, Ane Arnth Jensen.

Havde skatteministeren holdt fast i den oprindelige plan med at nyt boligskattesystem i 2021, ville tiden mellem offentliggørelsen af ejendomsvurderinger og nyt boligskattesystem have været ganske knap, lyder det.

"I forhold til den daglige familieøkonomi vil det for nuværende boligejere ikke få så stor betydning. Men det kan det være, at det kan have en effekt, den dag boligen skal sælges, og her er usikkerheden forlænget. Men ejendomsmarkedet kan gå op og ned og påvirkes af mange ting."

Ejendomsmæglerdirektør: Udskydelse af boligskat sender 12 mia. kr. ekstra i statskassen

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs