FinansWatch

Husene bliver hurtigst solgt i hovedstaden

De 12 kommuner med kortest salgstid på parcel- og rækkehuse ligger alle i hovedstadsområdet. Først på 13.-pladsen dukker Aarhus op.

Foto: Polfoto/Jens Dresling

Der er gang i et udskilningsløb, hvor boligmarkedet i København og kommunerne omkring hovedstaden distancerer resten af landet eftertrykkeligt, skriver Finans.

Selv om boligpriserne de seneste fem år er steget langt mere her end landsgennemsnittet, flokkes køberne stadig om boligerne i og omkring København. Det viser tal fra bankernes brancheorganisation, Finans Danmark.

De 12 kommuner i landet med de korteste salgstider på parcel- og rækkehuse er ud over selve Københavns Kommune alle omegnskommuner til hovedstaden. Først på 13.-pladsen kommer den første kommune med en anden beliggenhed: Aarhus Kommune.

Landets største boligudlåner peger på, at priserne er steget markant i de kommuner, hvor der stadig er mest fart på salget. Det vidner om et utrolig stærkt boligmarked.

"Det er områder med rigtig høj beskæftigelse, og der har været stigende priser i en årrække. Renten er lav, og det går godt med dansk økonomi. Samtidig vokser mange af omegnskommunerne i indbyggertal. Det er også selvforstærkende, at man ser, at husene bliver solgt," siger Mira Lie Nielsen, chefanalytiker i Nykredit, til Finans.

Egedal var i første kvartal i år den kommune i landet med den korteste salgstid. I gennemsnit blev de 125 huse, der skiftede ejer i årets første tre måneder, handlet på 84 dage.

Mindre fart på lejlighedsmarkedet smitter af på hussalget 

Omlægning af danske boliglån slår rekord 

Mere fra FinansWatch

Arbejdsgivere kalder på flere løsninger efter politisk håndsrækning: "Situationen er generelt set helt utrolig presset"

Nok bliver det med nye regler om lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft lidt lettere for finansvirksomheder at skaffe flere hænder, men ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, er der brug for flere tiltag, hvis ikke den generelle udvikling i sektoren skal bremses. I Finansforbundet køber næstformand ikke helt ind på præmissen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs