Udsigt til lempelser pressede renter lavere

Tidligere på ugen åbnede chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, op for en ny runde med pengepolitiske lempelser, og onsdag aften fulgte chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, op med meldinger, der peger i samme retning.
Foto: Federal Reserve
Foto: Federal Reserve
AF RITZAU FINANS

Udsigt til pengepolitiske lempelser hos både Den Europæiske Centralbank, ECB, og amerikanske Federal Reserve gav torsdag beherskede rentefald på det danske obligationsmarked.

Tidligere på ugen åbnede chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, op for en ny runde med pengepolitiske lempelser, og onsdag aften fulgte chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, op med meldinger, der peger i samme retning.

"Markedet forventer tre rentesænkninger (i USA, red.) i år og indpriser med meget høj sandsynlighed en rentesænkning i juli. Det vigtige spørgsmål er derfor ikke, om de sænker renten i juli, men hvad der sker, hvis de ikke sænker renten."

"Som det ser ud i dag, vil aktiemarkedet falde, hvis Fed undlader at sænke renten i næste måned," siger Otto Friedrichsen, aktiechef og partner i Formuepleje.

Torsdag steg både aktier og obligationskurser på meldingerne, og herhjemme faldt renten på den tiårige danske statsobligation med knap 3 basispoint til minus 0,27 pct., efter at den tirsdag satte bundrekord med en minusrente på 0,28 pct. - før en stigning på fire basispoint til minus 0,24 pct. onsdag.

Markedsdeltagerne blev torsdag eftermiddag præsenteret for en skuffende udvikling i erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia, som viste et fald til 0,3 i juni fra 16,6 måneden før. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet et indeks på 10,4.

Og fra Europa viste forbrugertilliden i eurozonen sig at være faldet til minus 7,2 i en foreløbig opgørelse for juni fra minus 6,5 måneden før. Her havde analytikerne ventet en uændret opgørelse i indekset.

Dagen bød ligeledes på rentemøder i Storbritannien og Norge. Mens Bank of England som ventet fastholdt sin ledende rente på 0,75 pct., så valgte Norges Bank at hæve sin med 25 basispoint til 1,25 pct.

Den tiårige britiske rente faldt 6 basispoint til 0,81 pct., da Bank of England i forbindelse med sit rentemøde vurderede, at risikoen for et brexit uden en aftale er steget. På det norske marked endte den tiårige rente næsten uændret i 1,41 pct.

ECB-chef gør det igen: Renterne dykker og bankaktionærerne betaler prisen

Bank of England fastholder som ventet renten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også