FinansWatch

Nyt lavpunkt i renter på realkreditten kan være på vej

Lavrentemiljøet fortsætter, og måske kan endnu et nyt lavpunkt i realkredittens renter være på vej.

Foto: ritzau/Hansen Michael

Konverteringsbølgen har givet travle dage i landets pengeinstitutter, hvor 1,5-procentslånet har været populært. Nu ligger 1-procentslånet næsten i kurs 99, og måske kan næste trin på rentestigen være på vej med et fastforrentet 0,5-procentslån. Det skriver Børsen.

Når et fastforrentet realkreditlån runder kurs 100, lukker det, og så skal der nye produkter på hylderne, som altså kan være fastforrentet 0,5-procentslån.

"Jeg kan ikke sige noget om fremtidige produkter, for det er i første omgang fondsbørsen, vi skal kommunikere med om det, men når vi ser et lån, der småflirter med kurs 99, så er det da ikke usandsynligt med et lån med en endnu lavere rente," siger chefanalytiker i Totalkredit Jesper Borre til Børsen.

Han sætter ikke konkrete tal på sandsynligheden, men vurderer, at den i hvert fald ikke er nul. I Nordea Kredit ligger det ikke i prognoserne, at renten skal sænkes yderligere, men boligøkonom Lise Nytoft Bergmann er varsom med at udtale sig, da historien har vist, at det er svært at forudsige, hvad der sker, når politikere griber til Twitter-tasterne, eller briterne stemmer om EU.

Et par klik på skærmen og bud for millioner vælter ind: FinansWatch tager i praktik som obligationshandler 

Holdånd og tilfredse medarbejdere får Nykredit til at anvende bonusser 

Rentefald giver boligejerne historisk boliglån 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs