FinansWatch

Udlånere advarer om utilsigtet effekt af nye boligregler

Nye regler for belåning af ejendomme i landets to største byer har en problematisk sideeffekt, lyder det fra Jyske Bank og flere realkreditselskaber. Finanstilsynet afviser problemstillingen.

De nye strammere regler for belåning af ejendomme i København og Aarhus har en skidt effekt for boligejere, der bliver arbejdsløse eller rammes af en stor lønnedgang. Sådan lyder det fra boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høgh, til Finans.

Reglerne sætter grænser for, hvor meget gælden må fylde i forhold til indkomsten, og er blevet lavet for at undgå overophedning på boligmarkedet i byerne. Men det giver problemer for danskere, der mister hele eller store dele af indkomsten, eftersom de får nej til at belåne deres friværdi.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs