FinansWatch

Udenlandske investorer har set sig varme på danske boliglån

Udenlandske investorer køber i stigende grad danske fastforrentede realkreditobligationer.

Foto: PR.

Tal fra Nationalbanken viser, at udenlandske investorer i november øgede sin beholdning med 3 mia. kr. Set over 12 måneder er beholdningen øget med 34 mia. kr. eller 10 pct.

Udlandet ejer nu samlet set mere end 30 pct. af obligationerne bag de fastforrentede lån i dag. For to år siden var det mindre end 24 pct.

Stik modsat er det gået for udlandets ejerandel i de variabelt forrentede lån, som er reduceret til 17 pct. fra omkring 20 pct. for to år siden.

"Isoleret set bidrager udlandets tilstedeværelse i det danske obligationsmarked aktuelt til at snævre forskellen mellem kort og lang rentebinding ind," skriver chefanalytiker i Totalkredit Jeppe Borre i en kommentar og uddyber.

I 2018 var forskellen mellem et- og 30-årige lån på 2,64 procentpoint mod 2,81 procentpoint i 2017.

"De udenlandske investorers glubende appetit understøtter således kurserne på de fastforrentede lån og gør det endnu mere attraktivt at sikre renten for boligejere. Uden udlandets tilstedeværelse kunne vi i stedet have skelet op til et 2,5 pct. lån frem for at skele ned til et 1,5 pct. lån, som er tilfældet i dag," vurderer Jeppe Borre.

Boliglån med negativ rente spreder sig

Risikoråd advarer mod udlånsvækst og opfordrer til højere kapitalkrav

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs