FinansWatch

Lånelyst hos realkreditinstitutterne er faldende

Stadig færre får tilbudt et lån til en ny bolig af deres realkreditinstitut, viser tal fra Finans Danmark.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Appetitten på at gå i banken og bede om et lån til en ny bolig er tilsyneladende faldende. I november har omkring 15 procent færre forladt realkreditinstitutterne med et lånetilbud, der skal finansiere en ny bolig, på hånden.

Det viser nye tal fra brancheorganisationen Finans Danmark.

Opgørelsen er en indikator på, hvordan boligmarkedet har det sammenlignet med tidligere.

I november gav bankrådgivere 5884 lånetilbud til køb af nye boliger. Samme måned sidste år blev der stanget 6730 lånetilbud ud.

Dermed følger lånetilbuddene til køb af nye boliger en tendens, der længe har præget mængden af lånetilbud - hvad end det er til nye boliger eller konvertering af nuværende boliglån.

Over de seneste år er mængden af lånetilbud generelt faldet. Målt på årets første ti måneder blev der i 2016 delt 216.000 lånetilbud ud. I år blev der i samme periode tilbudt 36.000 lån.

Lånetilbuddene til en ny bolig udgør omkring en tredjedel af alle lånetilbud, der er givet i november.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs