FinansWatch

Udlandet opkøber danske realkreditobligationer i stor stil og øger risiko for rentechok

Især japanske investorer har købt heftigt op af danske realkreditobligationer i de senere år, og ifølge branchekendere øger det risikoen for et rentechok under den næste krise, skriver Finans.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

I de seneste to år har japanske investorer ifølge tal fra Danske Bank opkøbt danske realkreditobligationer for over 60 mia. kr., og i alt har især amerikanske, japanske og sydeuropæiske investorer siden 2010 mere end fordoblet deres beholdning af realkreditobligationer til ca. 575 mia. kr. Dermed ejer udlandet nu tre ud af 10 obligationer bag danskernes fastforrentede lån. Det skriver Finans

Ifølge mediet er interessen for de danske realkreditobligationer stærk, fordi de giver et fornuftigt afkast, og fordi investorerne samtidig tjener penge i valutamarkedet, når de køber op. Opkøbsinteressen kan dog blive et problem under en ny krise, lyder det fra flere sider.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Danske Bank henter ny direktør fra egne rækker

Danske Bank har fået ny adm. direktør i Danske Invest Asset Management, som banken har hentet internt. Den nye direktør har derudover også erfaring fra sin tid som investeringschef i en dansk hedgefond og Finanstilsynet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs