FinansWatch

En stadig større del af danskerne har boliglån med fast rente og afdrag

Andelen af fastforrentede realkreditlån med afdrag til ejerboliger og fritidshuse er på det højeste niveau siden 2009. Det viser ny analyse fra Nationalbanken.

Foto: Google.

En stadig større del af danskerne har fastforrentede realkreditlån med afdrag, når det gælder lån til ejerboliger og fritidshuse. Det viser analyse fra Nationalbanken.

Ved udgangen af august nåede andelen op knap 30 pct., hvilket er den højeste andel siden 2009.

"Væksten i de fastforrentede lån de seneste år skyldes bl.a., at rentespændet mellem de korte og de lange realkreditobligationsrenter er blevet indsnævret. Den lange rente er desuden kommet ned på et historisk lavt niveau, hvor mange boligejere har valgt at låse deres renteudgifter fast. De senere år er der desuden sket en større differentiering i bidragssatser, der favoriserer lån med fast rente og afdrag," skriver Nationalbanken.

Nationalbanken understreger samtidig, at den stigende andel af fastforrentede realkreditlån medfører, at de danske husejere er blevet mere robuste over for renteændringer.

Risikoråd kræver igen øget polstring i bankerne

Finans Danmark tager råd om øget krisebuffer til efterretning

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs