FinansWatch

Landsretten skal tage stilling til prisstigninger på realkreditlån

I tre sager mellem to realkreditinstitutter og tre kunder skal det nu afgøres, om prisstingerne på bidrag over for landets boligejere var rimelige eller gik over grænsen. Sagerne kan få omfattende betydning for de sagsøgte realkreditselskaber og branchen.

Foto: Stine Bidstrup

Landsretten skal i tre sagsanlæg fra private borgere mod realkreditinstitutterne Totalkredit og BRF tage stilling til, om det var rimeligt, at selskaberne hævede bidragssatserne - eller om man er gået over stregen. Dømmer retten mod selskaberne kan det betyde tilbagerulning af stigningerne og milliardregning til realkreditbranchen.

Det skriver Berlingske Business.

De danske boligejere betalte i 2017 13 mia. kr. i bidrag på realkreditlån - sagerne ved retten handler i bund og grund om, hvorvidt de øgede krav til selskaberne i form af polstring, som kommer både fra markederne og politisk hold, kan retfærdiggøre de prisstigninger, som boligejerne har været udsat for.

Den seneste stigning kom i 2016, og fra Totalkredits side lyder det, at man blot har sikret sig i forhold til nuværende og kommende krav.

"Finanstilsynet vurderede i 2015, at vi med den gældende lovgivning ikke var tilstrækkeligt polstrede. Og Totalkredit er jo en supertanker, så vi skulle også tage hensyn til de krav, vi kunne se ude i horisonten," lød det dengang fra Totalkredits adm. direktør, Camilla Holm.

Nykredit brager op ad rangliste over mest værdifulde brands

Realkreditinstitutter tjente 18 mia. kr. i 2017

Sag om Totalkredits bidragssatser indledt

Anden retssag ruller om realkreditinstitutters bidragsforhøjelser

 

 

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere