FinansWatch

Ommer til minister for forslag om realkreditkonkurrence

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har udsigt til at skulle omformulere et forslag til bedre konkurrence på realkreditmarkedet. Forslaget følger ikke Konkurrencerådets anbefaling, sådan som flere partier i den finansielle forligskreds havde fået opfattelsen af, at det ville. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har udsigt til en ommer. Da han for knap to uger siden udsendte sin opfølgning på Konkurrencerådets rapport om konkurrencen på det danske realkreditmarked, var der et forslag, som tilsyneladende ikke har fået helt samme udformning, som flere af parterne i den finansielle forligskreds havde fået opfattelsen af. Forslaget skal nu tages op på næste møde i forligskredsen med henblik på at få det ændret, så det svarer til Konkurrencerådets anbefaling. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Konkurrencerådet foreslog i august sidste år at give låntagerne mulighed for at få udlevet deres obligationer og selv handle dem. Det skulle give muligheden for at handle dem til en bedre pris end den pris, realkreditinstituttet fastsætter. Men i den politiske aftaletekst lyder forslaget blot på, at realkreditinstituttet skal oplyse låntager om, hvorvidt det er muligt at få udleveret obligationerne eller ej, og i fald de udleveres, skal der oplyses om risikoen herved.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs