FinansWatch

Startup rejser millioner til at udfordre realkreditsystemet

Brickshare, der vil bruge crowdfunding på realkreditmarkedet, har hentet tocifret millionbeløb i finansiering.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Opstartsvirksomheden Brickshare vil give flere adgang til det danske boligmarked via crowdfunding. Indtil videre er selskabet kommet godt fra start med en investering på 10 mio. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Ambitionen er at demokratisere boligmarkedet og skabe en ny fleksibilitet ved at kombinere det bedste fra lejemarkedet og afkastet fra potentielle værdistigninger på boligmarkedet.

PreSeed Ventures og SEED Capital har begge kastet penge i Brickshare, der har skrabet 10 millioner sammen til at udvidde forretningen.

"Det, der tænder mig, er, at de på den lange bane udfordrer det etablerede realkreditsystem og ejendomsmarked," siger Richard Beiter fra PreSeed Ventures, til Berlingske Business.

Brickshare indsamler crowdfunding-midler til at investere i udlejningsejendomme fra såkaldte online-boligbørser. Man kan som investor satse helt ned til 10.000 kr. i en ejendom, som man håber vil stige i værdi, før man sælger. Derudover modtager investoren løbende et afkast fra lejeindtægterne.

Finanstilsynet vil lette høje kapitalkrav for fintech-iværksættere

Crowdfunding-idé løb med førstepladsen

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs