FinansWatch

Realkreditforeningen: Spektakulær udvikling i fleksrenten

Selv om danskerne i øjeblikket kan fejre rentefest, er realkreditten stadig præget af lav udlånsaktivitet.

Renterne på danske realkreditobligationer i de seneste måneder har været rekordlave, men det får ikke danskerne til at sparke dørene ind til landets realkreditinstitutter.

Det viser Nationalbankens tal for realkreditsektorens udlån i oktober, skriver Realkreditforeningen i en pressemeddelelse.

"Udviklingen i de korte fleksrenter har været ganske spektakulær i de senere måneder, og det har også givet lidt større udlånsaktivitet især for flekslån, som to tredjedele af låntagerne valgte i oktober. Men udlånsaktiviteten i hele 2011 har været meget lille, og det billede ændrer dagens tal ikke på," siger Martin Kjeldsen-Kragh, kontorchef i Realkreditforeningen, i meddelelsen.

Han peger på, at udviklingen i renten er godt for den danske økonomi.

"Men der er altså rigtig mange, der fra januar får sig en lavere ydelse på deres lån uden at foretage sig noget. Det er godt for dansk økonomi i den nuværende situation", tilføjer han.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs