FinansWatch

Milliarder er på vej til flekslånere

De omdiskuterede rentetilpasningslån viser for alvor styrke i krise- tider. For boligejere kan slippe med bare 1,2 pct. i rente næste år.Men der er stadig farer ved lånetypen, advarer ekspert.

Foto: AXELSEN SANNE VILS

Danske boligejere får et håndfast økonomisk skub i ryggen, hvis de har rentetilpasningslån. På grund af den finansielle uro står boligejerne nemlig til at spare et pænt milliardbeløb i renteudgifter i forhold til tidligere på året, selvom realkreditselskabernes stigende bidragssatser tager noget af besparelsen.

For bare få måneder siden, før den finansielle uro brød ud, ventede realkreditselskaberne, at F1-lånerenten ved de store obligationsauktioner ved årsskiftet ville ligge på mellem 2,5 og 3 pct. I dag forventer Nykredit, at renten ved årsskiftet vil ligge på ca. 1,2 pct. Det svarer til, at Nykredits kunder med etårige rentetilpasningslån sparer ca. 2,4 mia. kr. i renter næste år, eller næsten 10.000 kr. pr. lånt mio. kr. for en boligejer, der ikke betaler afdrag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs