FinansWatch

Mikkelsen: Kommissionen har lyttet

EU-Kommissionens netop offentliggjorte udspil til nye kapitalregler imødekommer danske ønsker, lyder det fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

EU-Kommissionen har netop udsendt sit længe ventede bud på strammere kapital- og likviditetskrav for europæiske banker.

Et forslag der, i hvert fald i første omgang, holder hånden under den truede danske realkredit, og det glæder økonomi og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

”Jeg vil gerne rose Kommissionen for at have lyttet til de argumenter, der har været fremført fra dansk side om, at velfungerende nationale modeller, som fx det danske realkreditsystem, ikke bør undermineres, som følge af ønsket om at styrke kravene til den finansielle sektor generelt,” siger Mikkelsen i en meddelelse.

Han har sammen med den danske realkreditsektor de seneste måneder arbejdet for, at realkreditobligationer skal tælle som likvide aktiver.

Tre vigtige punkter

Dialogen med EU har ført til, at forslaget indeholder følgende afgørende punkter, skriver Mikkelsen:

  1. Realkreditobligationer vil med forslaget ikke automatisk blive placeret i den mindre gode del af likviditetsbufferen, men vil skulle testes gennem en række likviditetskriterier og kan, hvis de opfylder disse kriterier, indgå ubegrænset i den bedste del af likviditetsbufferen.
  2. Realkreditobligationer vil nu blive kapitalvægtet ud fra ratingen på obligationerne og ikke indirekte ud fra instituttets rating.
  3. Og endelig kan der stilles garantier i forbindelse med optagelse og omlægning af realkreditlån mv. fra en bredere kreds af pengeinstitutter, end der oprindeligt var lagt op til.

EU sender dansk realkredit til ekstra-tjek

DR: Dansk realkredit er reddet

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs