Realkreditten overvejer F1-låns fremtid

Realkreditforeningen kigger på alternativer til de udskældte etårige rentetilpasningslån.

Af MATTIAS GRØNDAL, epn.dk

De helt korte danske rentetilpasningslån er på det seneste kommet i alvorligt blæsevejr.

Både Nationalbanken, EU og adskillige eksperter på området har længe påpeget, at de stadig større årlige refinansieringsauktioner, hvor flekslånene får fastsat ny rente, i tider med markedsuro risikerer at skade den finansielle stabilitet i Danmark.

Senest har kreditvurderingsbureauet Moody's sænket sin rating af flere danske realkreditselskaber - bl.a. med henvisning til risikoen i forbindelse med flekslånene.

Realkredit-direktør på Bloomberg

Blæsevejret har fået realkreditsektoren til at kigge på, hvordan systemet kan ændres, så risikoen mindskes.

I et interview med det internationale erhvervsmedie Bloomberg News offentliggjort fredag morgen lufter direktør i Realkreditforeningen Karsten Beltoft nogle af de muligheder, der i øjeblikket overvejes.

"Vi må udvikle låneprodukter, der kan give den variable rente, men uden refinansieringen," siger Karsten Beltoft til Bloomberg.

Netmedie: F1-lån kan snart være fortid

Med afsæt i Bloomberg-interview skriver Berlingskes erhvervssite, Business.dk, fredag, at "Realkreditten vil slå etårige flekslån ihjel". Karsten Beltofts udtalelser til Bloomberg udlægges som om, at F1-lånene allerede står med det ene ben i graven.

Det er dog langt fra tilfældet, siger Karsten Beltoft til Epn.dk.

"Det er vist det, man kalder en overfortolkning," lyder det fra Karsten Beltoft.

Beltoft: F1-lån er ikke ved at forsvinde

"Vi er i gang med at sprede auktionerne ud over året. I den forbindelse kigger vi også på, hvad vi ellers kan gøre for at mindske refinansieringsrisikoen. En af mulighederne kunne være at indføre nye alternativer til F1-lånene. Vi havde tidligere nogle femårige obligationer med etårige rentefastsættelser. Det kunne være en mulighed at genindføre dem, men der ligger endnu intet konkret i det," siger Karsten Beltoft til Epn.dk.

"F1-lånene er ikke lige ved at forsvinde. Men det er klart, at der i branchen er nogle overvejelser i forhold til, hvordan fremtiden skal være, når nu både ratingbureauer, EU, Nationalbanken og andre ikke er speicelt begejstrede for F1-lånen," siger Karsten Beltoft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også