FinansWatch

Markant billigere flekslån

Den eskalerende krise i Sydeuropa gør, at renten på etårige danske rentetilpasningslån nu kun er marginalt højere end ved årsskiftet. Det er situationen trods uroen om dansk realkredit oven på Moody's nedgraderinger og to rentestigninger fraNationalbanken.

Foto: Ritzau Scanpix/Lars Skaaning

Danske boligejere med rentetilpasningslån kan se frem til besparelser på tusindvis af kroner årligt, fordi dansk realkredit anses som sikker havn for stormfloden fra Sydeuropas gældskrise. Det er den overraskende situation, efter at der for bare tre uger siden blev sået alvorlig tvivl om styrken i det danske realkreditsystem af kreditvurderingsbureauet Moody's, som Realkredit Danmark efterfølgende smed på porten.

Renterne på etårige flekslån faldt i går til 1,85-1,9 pct. Det er kun marginalt mere end ved årsskiftet, da renten lå på historisk lave 1,5 pct. Det er her værd at bemærke, at renten i mellemtiden er hævet af Nationalbanken to gange med i alt 0,5 procentpoint. Det er da også gået stærkt nedad de seneste dage. I fredags lå renten på etårige rentetilpasningslån på lidt over 2 pct. Nu er den hos Realkredit Danmark nede på 1,85 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs