FinansWatch

Historisk lav aktivitet på realkreditmarkedet

Antallet af lånetildbud har aldrig været lavere siden realkreditbranchen begyndte at indsamle data for 15 år siden.

Dagens tal for lånetilbud til finansiering af private boliger og erhvervsejendomme for maj 2011 viser fortsat nedslående tal, da der for maj 2011 kun blev givet 13.800 lånetilbud. Det konstaterer Relakreditforeningen i en kommentar.

"Antallet af lånetilbud har aldrig været lavere i statistikkens historie end i foråret 2011. Realkreditbranchen begyndte at indsamle data i 1996. Når man kigger tilbage på de historiske tal, er det først i foråret 2011, at der måned efter måned er givet under 20.000 lånetilbud," oplyser selskabet.

I årets første 5 måneder er der givet ca. 68.000 lånetilbud, hvorimod der blev givet 112.000 lånetilbud i samme periode sidste år, dvs. at der er tale om et meget betragteligt fald i antallet af lånetilbud i 2011.

"Vi har hen over foråret set, at antallet af lånetilbud er rekordlavt. Det skyldes primært tre forhold. For det første handles der yderst få boliger. For det andet har renteudviklingen ikke stimuleret låneomlægninger. Langt de fleste der ønsker at gå fra fast til variabel rente, har allerede gjort det. Endelig for det tredje holder boligejerne igen med at optage tillægslån og belåne friværdien," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs