Historisk lav aktivitet på realkreditmarkedet

Antallet af lånetildbud har aldrig været lavere siden realkreditbranchen begyndte at indsamle data for 15 år siden.
AF RITZAU FINANS

Dagens tal for lånetilbud til finansiering af private boliger og erhvervsejendomme for maj 2011 viser fortsat nedslående tal, da der for maj 2011 kun blev givet 13.800 lånetilbud. Det konstaterer Relakreditforeningen i en kommentar.

"Antallet af lånetilbud har aldrig været lavere i statistikkens historie end i foråret 2011. Realkreditbranchen begyndte at indsamle data i 1996. Når man kigger tilbage på de historiske tal, er det først i foråret 2011, at der måned efter måned er givet under 20.000 lånetilbud," oplyser selskabet.

I årets første 5 måneder er der givet ca. 68.000 lånetilbud, hvorimod der blev givet 112.000 lånetilbud i samme periode sidste år, dvs. at der er tale om et meget betragteligt fald i antallet af lånetilbud i 2011.

"Vi har hen over foråret set, at antallet af lånetilbud er rekordlavt. Det skyldes primært tre forhold. For det første handles der yderst få boliger. For det andet har renteudviklingen ikke stimuleret låneomlægninger. Langt de fleste der ønsker at gå fra fast til variabel rente, har allerede gjort det. Endelig for det tredje holder boligejerne igen med at optage tillægslån og belåne friværdien," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen.

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også