2010 var realkredittens lavpunkt

2010 er det år i løbet af de seneste ti år, hvor der blev udstedt færrest realkreditlån, viser ny statistik fra Realkreditrådet.

Det lave vækst i samfundet har smittet af på lysten til at optage realkreditlån.

Selvom det samlede realkreditudlån er vokset fra 1.143 mia. kr. i 2000 til 2.363 mia. kr. i 2010, bliver der i 2010 ’kun' udstedt realkreditlån for 65 mia. kr. Inden krisen i 2007 nåede det tal helt op på 172 mia. kr.

Det viser tal fra Realkreditrådet, der dækker årene 2000 til 2010, der netop er blevet offentliggjort.

Lav vækst

”Der har været et lavt nettonyudlån som følge af den lave vækst i samfundet. Men låntagerne har i vid udstrækning udnyttet de lave renter til at bevæge sig over i billigere lån. Det har udløst konverteringsgevinster og rentebesparelser for boligejerne," siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet i en pressemeddelelse.

"Det lader sig gøre, fordi vi har et realkreditsystem i Danmark, som er enestående på den måde, at det altid er muligt at indfri et eksisterende realkreditlån og optage et nyt til gældende markedskurser."

Konverteringsaktiviteten i 2010 var drevet af rentefald. Der blev åbnet op for salg af fastforrentede realkreditlån med 4 pct. i kuponrente, og det gav låntagere, som i 2007 og 2008 havde taget fastforrentede lån med 6 eller 7 pct. i kuponrente, mulighed for at konvertere ned i en lavere rente.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også