FinansWatch

Bryllupsstemning rammer dansk realkredit

Bryllupsklokkerne kimer i Londen, og meget tyder på, at de inden for en overskuelig fremtid også vil ringe for dansk realkredit.

Foto: MAX NASH

Mens hele London, et større mediecirkus og omkring to mia. seere verden over gør sig klar til, at prins William og Kate Middleton smedes sammen senere i dag, tyder meget på, at der foregår nogle mere afdæmpede bryllupsforberedelser bag kulisserne i den danske realkreditbranche.

I hvert fald er flirten mellem de to organisationer, der varetager realkreditinstitutternes interesser, Realkreditrådet og Realkreditforeningen, blusset op, og begge parter håber på, at der inden for et til to år bare er én forening i Danmark, der varetager realkredittens interesser.

Adm. direktør i Realkredit Danmark og formand i Realkreditforeningen Carsten Nøddebo afviser da heller ikke, at en fusion kan være på vej.

En forening ønskelig

"Jeg glæder mig over, at de uenigheder, som førte til dannelsen af de to foreninger, er blevet mindre, og jeg er enig i, at det ville være ønskeligt, hvis vi inden for en overskuelig fremtid kunne finde frem til at have en realkreditforening i Danmark," siger han.

Der er meget fokus på brylluppet i London, kunne det ikke inspirere jer til at indgå ægteskab?

”Jo, bestemt. Tillykke til dem derovre,” ler Carsten Nøddebo og fortsætter:

”Jeg synes, det ville være ønskeligt, hvis der kun var én forening, der repræsenterede realkreditinstitutterne, og jeg glæder mig over, at de forskelle, der har været i synspunkterne er blevet væsentligt mindre over de seneste år, og at samarbejdet har udviklet sig positivt,” siger Carsten Nøddebo.

Små forskelle

Peter Engberg, der er formand for den anden forening, Realkreditrådet, kunne over for FinansWatch ikke pege på uenigheder mellem de to foreninger, og Carsten Nøddebo vil da heller ikke sætte fingeren på noget, der splitter de to foreninger.

"Jeg ved ikke, om det tjener noget formål at hive nogle småområder frem. Det positive er, at på de store spørgsmål har foreningerne nærmet sig hinanden over det seneste års tid,” siger han.

Ikke i pressen

Kan det være et spørgsmål om hvem, der skal stå i spidsen for en samlet forening, der bremser en fusion?

”Nej, det tror jeg ikke,” siger Carsten Nøddebo, der i øvrigt peger på, at en eventuel fusion ikke skal forhandles på plads i pressen.

Peter Engberg siger, at deres dør er åben, men at det er jer, der skal tage initiativ, fordi det var, der i sin tid stiftede endnu en forening, er det en opfordring I vil tage imod?

”Vi taler løbende med hinanden, og en snak omkring en fusion af de to foreninger skal vi nok ikke tage i medierne”.

Realkreditrådet håber på snarligt realkreditbryllup

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs