FinansWatch

Flertal vil begrænse brug af flekslån

Et flertal på Christiansborg vil sætte ind over for danskernes appetit på billige flekslån.

Et politisk flertal uden om regeringen er klar til at sætte ind over for danskernes glubende appetit på billige flekslån, skriver Berlingske Tidende. Udmeldingen kommer samtidig med, at Danmarks største pengetank ATP og finansielle eksperter i dag i Berlingske Business advarer om, at en fremtidig rentestigning kan sætte stabiliteten i hele det finansielle system over styr.

- Hvis renten stiger, kan det skabe frygt for, at realkreditten får meget store tab. Det vil gøre køberne af obligationer nervøse, hvilket i sig selv kan drive renten yderligere op. Så hvis vi skal have et så solidt system som muligt, vil det være fornuftigt med nogle lavere lånegrænser for fleks- og rentetilpasningslån, siger Lars Rohde, der som tidligere direktør i Realkredit Danmark selv var med til at opfinde flekslånet.

To ud af tre boligejere har flekslån. Lars Rohde foreslår konkret, at lånegrænsen for flekslån sænkes til højst 60 procent af boligens pris. I dag er grænsen 80 procent. På Christiansborg bliver forslaget modtaget positivt.

RB-Børsen

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs