FinansWatch

S&P støtter danske realkreditobligationer

Ratingsbureauet Standard & Poors har ikke samme syn på dansk realkredit som Moody's.

Ratingbureauet Standard & Poors ser ingen grund til at sænke sin rating på danske realkreditobligationer og ser dermed ikke ud til at følge branchekollegaen Moody's linje.

Det skriver Bloomberg News.

Moody's nedjusterede i starten af juni sin såkaldte "timely payment indicator" af de danske realkreditobligationer og advarende om, at AAA-ratingen kan sænkes på grund af skiftet fra fastforrentede lån til fleksible lån.

"Vi kan ændre vores vurdering af, om der er en større refinansieringsrisiko eller ej, men i øjeblikket ser vi ingen grund til at gøre det," siger S&P analytiker Casper Rahbek Andersen til Bloomberg.

Fleksible lån og den for realkreditinstitutterne medfølgende løbende refinansiering har ændret billedet af danske realkreditobligationer hos Moody's. Det har sendt fundingomkostningerne op og vil medføre prisstigninger for boligejerne.

"Vi synes, det er vildt overdrevet og forkert. Sådan som vi forstår Moody's, så bedømmer de os, som om vi ikke har balanceprincippet (at der altid er en direkte en til en-sammenhæng mellem lån og udstedte obligationer). Men vi synes, balanceprincippet medfører en begrænset tabsrisiko. Det er jo ikke sådan, som vi så i tilfældet med Northern Rock, at vi i Danmark kan have en rente på 8 pct. til obligationsejeren, men kun indkræve 6 pct. af låntager," sagde koncerndirektør i Nykredit, Søren Holm, til Børsen i forbindelse med Moody's udmelding.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs